Прем'єр - про карантин вихідного дня: Рішення в бойових умовах приймають швидко

Прем'єр - про карантин вихідного дня: Рішення в бойових умовах приймають швидко

Укрінформ
У ситуації стрімкого поширення COVID-19 потрібне було швидке рішення, тому на тривалу суспільну дискусію щодо введення карантину вихідного дня часу не було.

Про це в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу

“Сьогодні ми кажемо, що лікарі - на передовій, і якщо рівняти боротьбу з COVID-19 з війною, то рішення в бойових умовах приймають дуже швидко. І проводити місяць суспільну дискусію не завжди є можливість. Тому два тижні перед тим ми проводили консультації і з профільними комітетами ВР, ми оголосили про те, що такий елемент розірвання соціальних контактів буде запроваджений в Україні, про це говорив глава МОЗ більше ніж за тиждень про запровадження такого інструменту”, - розповів глава уряду.

Він навів приклад Ізраїлю та Туреччини, де після запровадження карантину вихідного дня показники захворюваності знизилися.

Читайте також: Шмигаль - про допомогу бізнесу: карантин вихідного дня можуть визнати форс-мажором

Прем’єр-міністр наголосив, що медична система справляється при добовій захворюваності у 12 тисяч осіб. Але необхідно вийти на своєрідне плато і стримати стрімке розповсюдження хвороби. І саме карантин вихідного дня є кроком для досягнення такої мети.

“Сьогодні медична система справляється з цією кількість хворих. Але кількість лікарів у нас обмежена, і можливості лікарів - фізичні можливості людей - обмежені. Кількість ліжок ми збільшуємо, підводимо кисень, але може настати момент, коли лікарі будуть стояти перед складними питаннями вибору - чиє життя рятувати. І у зв’язку з цим нам необхідно зробити кроки, які дозволять досягнути плато”, - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Карантин вихідного дня: до Ради завтра прийдуть майже всі міністри

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 11 листопада запровадив карантин вихідного дня, згідно з яким у суботу та неділю забороняється робота закладів громадського харчування, фітнесцентрів, спортзалів, басейнів, ТРЦ, закладів культури. Водночас працюють продовольчі магазини, фінансові установи, пошта, аптеки, медустанови, ветеринарні аптеки, АЗС, СТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-