В Україні за час пандемії на COVID-19 захворіли 26,4 тисячі медиків

В Україні за час пандемії на COVID-19 захворіли 26,4 тисячі медиків

Укрінформ
В Україні за час пандемії на COVID-19 захворіли 26 422 медичні працівники, з них 258 померли.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За весь час пандемії в Україні захворіло 26 422 медичні працівники, з яких померли 258 медичних працівників. Я хочу закцентувати увагу на цих цифрах. Медичні працівники є тими людьми, які не просто перебувають на передовій цієї війни з COVID-19, бо це саме війна, вірус щодня забирає життя українців... За 8 місяців вони просто виснажені. Вони кожного дня рятують людей", - підкреслив міністр.

За його словами, уряд намагається компенсувати медикам фізичні та психологічні затрати, і встановлені надбавки та підвищення зарплат медпрацівникам - це не остаточні заходи для їх підтримки.

Читайте також: Клінічні симптоми COVID-19 проявляються через дві доби – лікарка

"Це ще далеко не те, що ми хочемо, і не те, що ми зробимо. Заробітна плата медичних працівників має бути достойною і справедливою. Але не все вимірюється грошима. Моральне навантаження, психологічне, яке вони отримують, воно дуже важке. Підтримаймо їх в цій боротьбі", - закликав міністр.

Він наголосив, що єдиний спосіб для цього - зменшити навантаження на систему охорони здоров'я, адже що менше людей хворітиме, то менше буде госпіталізовано.

Читайте також: Локдаун вихідного дня допоможе без зупинки економіки «пригальмувати» пандемію – Прем’єр

Як повідомлялося, станом на 14 листопада в Україні лабораторно підтверджено 525 176 випадків захворювання на COVID-19, з них 9508 летальних, уже одужали 238 811 осіб. За добу виявлено 12 524 нові випадки коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-