ВООЗ та Євросоюз передали Україні кисневі концентратори для COVID-лікарень

ВООЗ та Євросоюз передали Україні кисневі концентратори для COVID-лікарень

Фото
Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я та Євросоюз передали Україні понад 100 кисневих концентраторів для 44 лікарень, які визначені для лікування хворих на COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу розповів голова представництва ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт.

“Сьогодні ми можемо оголосити про факт поставки більше ніж 100 кисневих концентраторів, які надійшли завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу і були закуплені ВООЗ. Постачання даного устаткування буде спрямовано в 44 лікарні, які лікують пацієнтів з COVID-19, з метою допомоги хворим оговтатися від коронавірусу. Дані поставки охоплюють критично важливі потреби із забезпечення обладнанням в місця, які найбільше постраждати від COVID-19. І серед таких ми нараховуємо Львів, Чернівці, Харків, а також такі міста як Київ та Умань”, - сказав Хабіхт.

Читайте також: Вакцина від COVID-19 не завершить пандемію - ВООЗ

Він додав, що кисневі концентратори були закуплені згідно з вимогами МОЗ до стандартів якості та безпеки щодо обладнання. Розподілом концентраторів буде займатися бюро ВООЗ в країні — згідно з потребами, які визначило Міністерство охорони здоров’я. Доставка кисневих концентраторів буде здійснена протягом 1-2 наступних днів.

ЄС та ВООЗ передали Україні кисневі концентратори для пацієнтів з COVID-19 / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

Кисневі концентратори надають можливість неінвазивного способу насичення киснем пацієнтів з COVID-19. Киснева терапія наразі є одним з основних кроків в лікуванні пацієнтів з важким перебігом хвороби, у яких спостерігається низький рівень кисню в крові.

Як повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, уряд поставив за мету забезпечити 80% ліжкового фонду, який відведено для лікування хворих на COVID-19, централізованою подачею кисню.

Читайте також: В Україні за тиждень кількість ПЛР-тестувань зросла майже на 7,5 тисячі

“Сьогодні ми маємо 11 тисяч ліжок уже з підведеним киснем. На минулому тижні уряд прийняв рішення і спростив процедуру закупівлі послуг для проведення централізовано кисню в лікарні . В той же час ми розуміємо, що є ліжка, лікарні до яких досить тяжко, економічно невигідно проводити кисень. Тому будуть застосувати саме такі кисневі концентратори в таких місцях, де буде перебувати хворий з коронавірусною хворобою, і де йому також потрібна киснева терапія”, - сказав Ляшко.

Обладнання було закуплене Європейським регіональним бюро ВООЗ за фінансування Європейського Союзу в рамках ініціативи «Солідарність заради здоров’я». Загальна вартість цієї поставки складає понад 78 000 євро.

Загалом Європейський Союз виділив 190 млн євро для допомоги Україні в боротьбі з COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, в червні Європейський Союз та Всесвітня організація охорони здоров'я передали засоби індивідуального захисту для 50 медзакладів, які лікують пацієнтів з COVID-19 в Україні, зокрема, 50 тисяч медичних масок, 250 тисяч халатів, 125 тисяч респіраторів, 5 тисяч захисних щитків, а також 2,5 тисячі спеціальних окулярів. Також в межах ініціативи ЄС “Солідарність заради здоров’я" було проведено закупівлю обладнання та тестів для обласних лабораторних центрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-