В Україні перевірять всі школи на дотримання карантину

В Україні перевірять всі школи на дотримання карантину

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністру розвитку громад та територій Олексію Чернишову та в. о. міністра освіти і науки Сергію Шкарлету невідкладно провести перевірки закладів освіти в областях на дотримання протиепідемічних правил.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Випадковим чином мають бути перевірені щонайменше 5 навчальних закладів у кожній з областей. Особливо варто звернути увагу на школи, які розташовуються у віддалених районах, оскільки в обласних центрах ситуація більш-менш стабільна», — зазначив Шмигаль за підсумками селекторної наради під головуванням Президента України з протидії COVID-19.

Він також доручив головам обласних і районних державних адміністрацій взяти під контроль ситуацію в закладах освіти.

Прем’єр-міністр наголосив, що за результатами цієї перевірки уряд може ухвалити, зокрема, і кадрові рішення.

Також, як повідомляє пресслужба глави держави, кабмін протягом двох тижнів навчань у школах проведе аудит щодо безпечності таких занять.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час електронної наради в Президента Володимира Зеленського

"Кабмін проведе відповідний аудит протягом перших двох тижнів занять, щоб зрозуміти, наскільки безпечним є навчання у школах", - зазначив Шмигаль.

Він додав, що минулої доби в Україні зафіксовано 149 випадків захворювання дітей, хоча зазвичай улітку ця цифра становила близько 100 осіб.

Однак, за словами Прем'єр-міністра, це підвищення за 2 вересня не є показовим щодо впливу початку навчання на поширення COVID-19.

Глава уряду також запевнив, що в обласних центрах такі заклади повністю забезпечені всім необхідним для захисту проти коронавірусної інфекції відповідно до розробленого алгоритму щодо безпечного навчання у школах.

Читайте також: Ляшко: 1 вересня у двох школярів виявили COVID-19

Він також нагадав, що на уроках діти не мають перебувати в масках, їх слід надягати лише на перервах.

Водночас в ОП розповіли, що до Президента надходить багато інформації про недостатню кількість засобів індивідуального захисту у школах.

У цьому зв'язку Зеленський наполегливо попросив взяти до уваги інформацію щодо захисту дітей по всій Україні, а не лише в обласних центрах.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду 2 вересня, що у місцевої влади на рахунках є залишки коштів у розмірі 8,5 млрд грн на закупівлю усіх необхідних засобів для успішної боротьби із коронавірусом у навчальних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-