"Культура в часи кризи": Ткаченко розповів про спрощену процедуру подачі заявок

Укрінформ
Процедуру подачі заявок на грантову програму «Культура в часи кризи: інституційна підтримка» спрощено та продовжено до 28 серпня.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Усі ми розуміємо, що коронавірусна криза дестабілізувала і так непростий стан справ у сфері культури. По фінансах вона вдарила чи не найбільше. Рішення є – гранти від Українського культурного фонду, програма інституційної підтримки. Процедура подачі заявки спрощена. Час взяти участь у конкурсі та отримати гроші також ще є – до 28 серпня”, - написав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко розповів про "неординарні кроки", які допоможуть культурі оговтатись після карантину

За його словами, культурні інституції, що отримають грант, зможуть спрямувати кошти на погашення кредитної заборгованості та компенсацію банківських кредитів, які виникли через карантин з 12 березня 2020, на виплату винагороди своїм працівникам до кінця 2020 року, а також на стабілізацію своєї діяльності як такої.

Читайте також: МКІП перегляне механізм проведення мистецьких конкурсів — Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, Український культурний фонд 30 липня розпочав прийом аплікаційних заявок на конкурсну програму «Культура в часи кризи: інституційна підтримка». Цілі програми: підтримка організаційної спроможності культурних інституцій всіх форм власності, що зазнали впливу внаслідок дії карантинних обмежень; сприяння збільшенню робочих місць в креативних індустріях та убезпечення скорочення працівників; стабілізація роботи суб'єктів культурно-пізнавального (внутрішнього) туризму через компенсацію збитків у зв’язку із дією карантинних обмежень; підтримка кіноіндустрії в часи пандемії.

Бюджет програми - 540 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-