Уряд перевірить готовність лікарень до другої хвилі COVID-19 – нарада в ОП

Уряд перевірить готовність лікарень до другої хвилі COVID-19 – нарада в ОП

Укрінформ
Уряд перевірятиме лікарні, щоб бути готовими до другої хвилі COVID-19, якщо вона настане восени.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави, про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на традиційній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби.

Шмигаль зазначив, що ситуація з поширенням вірусу непроста в усьому світі, про що свідчить близько 22 млн заражень та майже 800 тис. смертей.

Очільник уряду наголосив, що на заході країни серед основних причин поширення вірусу – весілля та релігійні обряди. Поліція та Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилюють роботу щодо дотримання карантинних заходів громадянами. Зокрема, нині виявлено 114 тис. порушень при використанні додатку «Дій вдома».

У цьому контексті Президент зауважив, що має бути комплексний підхід. Він констатував, що, як свідчить міжнародний досвід, люди стомилися від коронавірусу не лише в Україні, а й по всьому світу.

Читайте також: Кількість госпіталізацій із травня зросла майже втричі - Степанов

«Протистояння COVID-19 – це співпраця держави та людей, і ми, звісно, очікуємо розуміння. Як держава ми маємо зробити все від нас залежне, щоб стримати коронавірус», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 17 серпня лабораторно підтвердили 92820 випадків COVID-19, із них за добу – 1464.

Найбільшу кількість випадків коронавірусу за добу виявили у Рівненській області - 178, Чернівецькій - 165, Івано-Франківській - 164.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-