УДО заперечує факт стеження за знімальною групою програми

УДО заперечує факт стеження за знімальною групою програми "Схеми"

Укрінформ
В Управлінні державної охорони запевняють, що не стежили за знімальною групою програми "Схеми: корупція в деталях", а також заявляють, що відкриті до будь-яких перевірок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє УДО у Фейсбуці.

"Військовослужбовці Управління державної охорони України діють виключно у визначених чинним законодавством України межах і не здійснювали жодних заходів із нібито цілеспрямованого спостереження за знімальною групою "Схем". Більше того, ми повністю відкриті до будь-яких перевірок за цими фактами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що в Управлінні державної охорони "глибоко стурбовані ситуацією з пожежею автомобіля знімальної групи "Схем", адже свобода слова є важливою запорукою розвитку демократичної правової держави".

"Впевнені, що найближчим часом винні будуть знайдені та покарані в межах чинного законодавства України", - додали в УДО.

Як повідомлялося, у ніч на 17 серпня авто програми "Схеми: корупція в деталях" підпалили біля будинку водія знімальної групи.

Читайте також: Підпал автівки програми "Схеми": інцидент кваліфікували як умисне знищення майна

За словами журналіста програми Михайла Ткача, останній матеріал, який знімали за допомогою цієї автівки, – "Королі доріг" – про перших осіб держави, які порушують ПДР. "Під час зйомок і в самому матеріалі я неодноразово наголошував, що за нашим авто і нами вели спостереження співробітники охорони Президента УДО. Авто ночувало біля будинку де мешкає водій. Прослушка, підпал авто, що далі?" – написав Ткач.

Читайте також: Робота журналістів не має перетворювати їх на мішень для переслідувань - Ткаченко

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ у Броварах і кваліфікувала інцидент як умисне знищення майна.

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що правоохоронці максимально швидко розкриють справу про підпал автомобіля програми "Схеми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-