Робота журналістів не має перетворювати їх на мішень для переслідувань - Ткаченко

Робота журналістів не має перетворювати їх на мішень для переслідувань - Ткаченко

Укрінформ
Хто б не був об’єктом журналістських сюжетів, матеріалів, статей — це не має перетворювати працівника ЗМІ на мішень для переслідувань.

Так прокоментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі ситуацію з підпалом автівки журналіста програми «Схеми», передає Укрінформ.

«Хто б не був об’єктом журналістських сюжетів, матеріалів, статей — це не має перетворювати працівника ЗМІ на мішень для переслідувань. Будь-яке втручання у журналістську діяльність є неприпустимим», - написав Ткаченко.

Читайте також: Підпал автівки програми "Схеми": інцидент кваліфікували як умисне знищення майна

Він нагадав про те, що свобода слова – те, що держава має гарантувати кожному громадянину. Тому з’ясувати обставини злочину - пріоритетне завдання для МВС. «МВС вже кваліфікувало це як умисне знищення або пошкодження майна. Міністерство культури та інформаційної політики уважно слідкує за ситуацією та закликає до повного, швидкого та неупередженого розслідування», - підкреслив глава МКІП.

Читайте також: Ситуація з підпалом авто програми "Схеми" є неприпустимою – Мендель

Як повідомлялося, у ніч на 17 серпня у м.Бровари авто програми «Схеми» підпалили біля будинку водія знімальної групи. Президент Володимир Зеленський висловив сподівання на те, що правоохоронці максимально швидко розкриють цю справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-