Зеленський: Не допущу, щоб критика влади тягнула за собою залякування

Зеленський: Не допущу, щоб критика влади тягнула за собою залякування

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський сподівається, що правоохоронці максимально швидко розкриють справу про підпал автомобіля програми "Схеми".

Як передає Укрінформ, Зеленський написав у Фейсбуці, що з ним також трапилася аналогічна ситуація у 2014 році.

"У грудні 2014-го неподалік палацу «Україна» невідомі спалили моє авто. Поліції знадобилося два місяці, щоб знайти та затримати злочинців. Сподіваюся, що й цього разу правоохоронні органи максимально швидко знайдуть та притягнуть до відповідальності зловмисників, які підпалили авто програми "Схеми", - наголосив Президент.

Він запевнив, що як глава держави завжди захищатиме права кожного громадянина, незалежно від його особистого ставлення до нього.

Зеленський висловив переконання, що свобода слова - фундамент будь-якої демократичної країни, а журналістська діяльність ніколи не може бути підставою для переслідувань.

Президент зазначив, що його творча діяльність до вступу на посаду завжди була пов’язана з досить гострою критикою чинної на той час влади.

За його словами, неодноразово це створювало творчому колективу проблеми: від неофіційних натяків "хлопці, ви дожартуєтесь" – до прослуховування, стеження, реальних перешкод та заборон у проведенні концертів чи зйомок.

"Я пройшов все це, я знаю, як це, і ніколи не допущу, щоб за мого президентства будь-яка критика влади тягнула за собою переслідування або залякування", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Підпал автівки програми "Схеми": інцидент кваліфікували як умисне знищення майна

Як повідомляв Укрінформ, поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі автомобіля працівника ЗМІ у Броварах і кваліфікувала інцидент як умисне знищення майна.

Читайте також: Ситуація з підпалом авто програми "Схеми" є неприпустимою – Мендель

Журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач поінформував, що вночі 17 серпня автомобіль програми "Схеми" підпалили біля будинку водія знімальної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-