Заклади освіти не відкриються до 1 вересня - Ляшко

Заклади освіти не відкриються до 1 вересня - Ляшко

КАРАНТИН
Укрінформ
Заклади освіти в Україні не відкриватимуться до 1 вересня - лише деякі для проведення зовнішнього незалежного тестування.

Про це в інтерв'ю "Сьогодні" сказав заступник міністра охорони здоров'я , головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Заклади освіти вже відкриватися не будуть. Вони відкриваються тільки з 1 вересня. Ми будемо відкривати деякі з них для проведення ЗНО", - сказав Ляшко.

Водночас він зауважив, що відкриття громадського транспорту, зокрема метро, залежатиме від епідемічної ситуації.

"Громадський транспорт може відкритися на третьому етапі (зняття обмежувальних заходів - ред.). Але ми ще обговорюємо це з бізнесом, оскільки розуміємо, що відкриття будь-якої сфери діяльності потребує доїзду працівників. В той же час ми розуміємо, щойно ми запустимо транспорт – можемо вважати, що карантин повністю завершився", - наголосив заступник міністра.

Читайте також: Навчальний рік у школах завершиться дистанційно, до 1 липня - МОН

Як повідомлялося, 24 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Уряд із 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Читайте також: Вступна кампанія-2020: Міносвіти має два сценарії ЗНО

Кабінет міністрів 4 травня продовжив дію карантину до 22 травня, але з 11 травня обмеження будуть послаблені.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль припустив, що після 22 травня карантин в Україні продовжать, але плануються подальші його послаблення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-