Держава має забезпечити надійний план виходу з карантину - Зеленський

Держава має забезпечити надійний план виходу з карантину - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що держава має забезпечити надійний план повернення до звичайного життя після карантину.

На цьому акцентував Зеленський під час традиційної наради з представниками Кабінету міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, повідомляється на сайті Офісу Президента.

Зазначається, що під час наради було наголошено на потребі розробки плану виходу з режиму карантину.

«Ми ще не здолали коронавірус повністю, але вже маємо думати наперед, як правильно виходити з карантину. Знаю, що цього хочуть усі. І держава має забезпечити надійний план повернення до звичайного життя, але з новими правилами безпеки», – наголосив Зеленський.

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що Україна поступово збільшує кількість тестувань на коронавірус.

Читайте також: Зеленський закликає МОЗ не зменшувати кількість тестувань у вихідні та свята

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що уряд уже працює над механізмами щодо послаблення карантинних обмежень.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у середу дозволив працювати продовольчим ринкам під час карантину, але за умови дотримання певних критеріїв.

Читайте також: Степанов розповів, як уникнути піку захворюваності на COVID-19

24 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів. Глава уряду також поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворюваності.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Кабінет міністрів після 11 травня застосовуватиме механізм адаптивного карантину в регіонах, де, можливо, будуть зафіксовані спалахи коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-