Уряд після 11 травня може посилювати карантин в окремих регіонах

Уряд після 11 травня може посилювати карантин в окремих регіонах

Укрінформ
Кабінет Міністрів після 11 травня застосовуватиме механізм адаптивного карантину в регіонах, де, можливо, будуть зафіксовані спалахи коронавірусної хвороби.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відкриваючи засідання уряду у середу, 29 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора на раді економічного розвитку ми мали розмову з провідними економістами, вони підтримали урядовий план, згодні з пропозицією про те, що потрібно запускати адаптивний карантин. Це означає, що в разі спалахів інфекції в окремих регіонах ми будемо посилювати карантин саме там, а не в цілому по всій країні, але це наступні наші кроки після 11 травня", - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що уряд не зупиняв економіку на час карантину, але обмеження найбільше торкнулися закладів харчування: "Вважаю, що в цій сфері не має бути обраних, всі мають дотримуватися правил однаково".

Крім того, Шмигаль наголосив, що усі мають також усвідомити, що після відкриття всіх закладів та відновлення роботи транспорту, нормою залишиться використання захисних масок, дезінфекторів, соціальне дистанціонування та посилена особиста гігієна.

Читайте також: Кабмін дозволив ринкам працювати, але назвав умову

Як повідомлялося, 24 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів. Глава уряду також поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворюваності.

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Читайте також: Заклики достроково вийти з карантину наражають на небезпеку — Шмигаль

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Станом на 9:00 29 квітня в Україні 9866 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 250 летальних, 1103 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 456 нових випадків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-