Заклики достроково вийти з карантину наражають на небезпеку — Шмигаль

Заклики достроково вийти з карантину наражають на небезпеку — Шмигаль

Укрінформ
Уряд поступово послаблюватиме карантинні заходи в Україні, тож заклики достроково вийти з карантину є безвідповідальними і наражають на небезпеку українців.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, відкриваючи засідання уряду 29 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До уряду надходить багато звернень щодо необхідності послаблення карантину. Я хочу звернутися до всіх українців, особливо до представників бізнесу - те, що в нас менше хворих у порівнянні з іншими країнами - це результат карантинних заходів і, в першу чергу, вашої відповідальності і дотримання цих заходів. Ми вчасно зайшли в карантин і вчасно з нього вийдемо. Безвідповідальні заклики достроково вийти з карантину наражають усіх українців на небезпеку", - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що в уряді розуміють, коли і які кроки треба зробити для поетапного виходу з карантину. "Наступної середи ми також ухвалимо ряд рішень, які послаблять з 11 травня певні карантинні умови. Це також прописано і прораховано, тому я прошу політичні сили і групи впливу не маніпулювати цими речами, не закликати українців до протестів, скупчень, бо отримаємо наступний етап зростання захворюваності", - сказав Шмигаль.

Він додав, що карантин однозначно буде послаблений, але тільки якщо кількість хворих українців не збільшуватиметься.

Шмигаль зауважив, що згідно з дорожньою картою виходу з карантину, на першому етапі планують відкрити парки, сквери, магазини торгівлі непродовольчими товарами, обслуговування на виніс у кав'ярнях і кафе. Він наголосив, що швидкість послаблення карантинних заходів в інших сферах залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Глава уряд також звернув увагу, що вже доручив усім міністерствам і відомствам розробити критерії для об'єктів, які поступово відкриватимуться.

Як повідомлялося, 24 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з 5 етапів. Глава уряду поінформував, що стартова точка реалізації цього плану може настати 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Кожен етап має чіткі індикатори та залежить від динаміки поширення захворюваності.

Читайте також: Кабмін сьогодні дозволить відкриття продовольчих ринків - Шмигаль

З 12 березня уряд запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Наразі карантин в Україні продовжено до 11 травня 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня під Кабінетом міністрів України розпочалась акція протесту представників малого та мікробізнесу. Мітингувальники вимагають послаблення карантинних заходів та забезпечення рівних умов для всіх підприємців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-