Ляшко: Пікового навантаження на систему охорони здоров'я немає

Ляшко: Пікового навантаження на систему охорони здоров'я немає

Укрінформ
Система охорони здоров'я України не відчуває пікового навантаження через епідемію COVID-19.

Про це в програмі “Свобода слова” на ICTV сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

“Можемо сказати через тиждень після Великодня і через два місяці після введення карантинних заходів, що все це працює. Обмежувальні протиепідемічні заходи, які уряд започаткував і активно й ефективно реалізовує, працюють. Ми сьогодні не маємо пікового навантаження на систему охорони здоров’я, динаміка приросту захворюваності коливається в межах 5-10% щодня. Це допустимі норми, оскільки ми робили все можливе, щоб у нас не було приросту більше 30% щодня”, - зазначив Ляшко.

Він визнав, що в окремих населених пунктах, зокрема в Почаєві, навантаження на лікарні доволі відчутне. І констатував, що це стало наслідком порушення правил карантину на Великдень.

Читайте також: Ляшко не виключає стрімкого ослаблення карантину

Водночас Ляшко наголосив, що ті зусилля, які уряд, Президент, органи самоврядування та голови церков доклали, аби переконати людей не відвідувати храми на Великдень, дали ефект: замість 8 млн до церков прийшли 130 тисяч українців.

Головний санлікар додав, що сплеск захворюваності ще може статися, оскільки інкубаційний період COVID-19 триває 14 днів.

“Але все ж таки, якщо дотримуватися карантинних заходів, дотримуватися ізоляції, то в принципі країна йде в тому режимі, який був прогнозований”, - підсумував Ляшко.

Читайте також: Ляшко розповів, як держава контролюватиме роботу ринків

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 квітня в Україні лабораторно підтверджено 9009 випадків COVID-19. Унаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 220 людей. Водночас 864 пацієнти вже одужали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-