Польща готова надати коридор для повернення українців з Європи

Польща готова надати коридор для повернення українців з Європи

Укрінформ
Польща готова надати свій транспорт і коридор для перевезення до українського кордону громадян України, які не можуть в’їхати до РП у зв’язку із забороною на в’їзд іноземців.

Про це під час пресконференції у Варшаві заявив 16 березня міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас є готовність перевезти литовців чи українців з території Німеччини, якщо, звичайно такою буде воля наших сусідів. Вони орендують у нас потяги і ми перевеземо їхніх громадян через територію нашої країни. Вони не змушені будуть залишатися на території Німеччини біля кордону з Польщею”, - заявив Адамчик.

Читайте також: На німецько-польському кордоні "застрягли" 44 українці

Як повідомляв Укрінформ, посольство України у Німеччині намагається розв'язати питання про повернення додому 44 українців, які застрягли на німецько-польському кордоні. Йдеться про пасажирів рейсового автобуса "Кьольн-Київ" компанії Eurovoyage, який на польсько-німецькому кордоні поблизу німецького м. Франкфурт-на-Одері не був пропущений на територію Польщі польською прикордонною службою з огляду на введену цією державою заборону на в‘їзд через пандемію коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-