Польща закриває кордон: для в'їзду в Україну відкриті три пункти пропуску

Польща закриває кордон: для в'їзду в Україну відкриті три пункти пропуску

Укрінформ
Українці, які повертатимуться додому після 16 березня, коли Україна закриває своє міжнародне авіа- та залізничне сполучення у зв’язку з коронавірусом, зможуть в'їхати з Польщі в Україну автомобільним транспортом через автомобільні пункти пропуску “Дорогуськ–Ягодин”, “Корчова–Краківець”, “Рава-Руська–Гребенне”.

Про це Укрінформу повідомили у посольстві України в Польщі.

“Громадяни України зможуть і після 16 березня 2020 року повернутися з Польщі в Україну автомобільними видами транспорту через автомобільні пункти пропуску “Дорогуськ–Ягодин” (Волинська область), “Корчова–Краківець”, “Рава-Руська–Гребенне” (Львівська область)”, - повідомили в українському дипломатичному представництві.

У посольстві України в РП закликали усіх громадян України, які перебувають, працюють, проживають і навчаються в Польщі, зберігати спокій.

В’хати в Україну можуть всі громадяни України. Натомість, заборона стосуватиметься іноземців та осіб без громадянства, за винятком співробітників іноземних дипломатичних представництв, консульських установ, міжнародних організацій, членів їх сімей, а також осіб, які документовані посвідками на тимчасове та постійне проживання.

Для в’їзду до Польщі заборона стосується іноземців, за винятком співробітників іноземних дипломатичних представництв, консульських установ, міжнародних організацій, членів їх сімей, власників карт перебування в РП (тимчасових і постійних), карт поляка, дружин, чоловіків і дітей громадян Республіки Польща. Заборона також не стосується осіб, які мають дозвіл на працю в Польщі, а також водіїв вантажного транспорту.

Читайте також: У МЗС пояснили, як повернутися в Україну після заборони на в’їзд

У посольстві наголосили, що громадяни України, у яких не має нагальної потреби у виїзді в Україну, не зобов’язані залишати територію Польщі та можуть й надалі перебувати на території РП.

Водночас посольством України в Польщі спільно з МЗС РП та головним комендантом Прикордонної служби Польщі опрацьовується питання щодо лояльного ставлення польських прикордонників до категорії громадян України, у яких в період з 15 по 25 березня 2020 року закінчується термін дії віз чи безвізового режиму.

Як повідомили Укрінформу в міністерстві охорони здоров’я РП, усі українці, які перебувають у Польщі, можуть розраховувати на безкоштовні тести на виявлення короновірусу і лікування, яке покривається з бюджету польської держави.

Водночас громадянам України, які продовжують перебувати в РП, слід виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, зареєструватися на вебресурсі «ДРУГ» на офіційному сайті МЗС України www.mfa.gov.ua (в розділі “Поради подорожуючим”) та уважно слідкувати за інформацією, яка розміщується на сторінці посольства та консульських установ України у Facebook.

Читайте також: Україна і Польща повністю зупинили залізничне сполучення

У Польщі працюють цілодобові телефони гарячих ліній: у посольстві України в Польщі (+48698608837 та +48537516463), Генеральному консульстві України в Любліні (+48784138555), Генеральному консульстві України в Кракові (+48669352962); Консульстві України в Гданську (+48607654333).

Як зазначається, дипломатичною та консульськими установами України в Польщі опрацьовуються усі можливі способи щодо повернення громадян України на батькывщину, які опинилися в екстрених ситуаціях.

За різними даними, у Польщі може перебувати від мільйона до півтора мільйона українців.

Станом на 15 березня, у Польщі підтверджено 111 випадків зараження коронавірусом, троє осіб померло.

У Польщі з 12 березня діє стан епідеміологічної загрози, зачинено дитсадки, школи, виші, культурні заклади, кафе та ресторани. Крім того, обмежено діяльність торговельних центрів, де працюють лише аптеки, магазини з продуктами та засобами особистої гігієни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-