Венедіктова у Раді розповіла про діяльність ДБР за два місяці

Венедіктова у Раді розповіла про діяльність ДБР за два місяці

Укрінформ
Тимчасова виконувачка обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова поінформувала у Верховній Раді про результати діяльності ДБР за час її керівництва відомством.

Свій звіт Венедіктова представила на позачерговому засіданні парламенту в середу, 4 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У провадженні 16,5 тисяч справ. За 2 місяці цього року вручено 545 повідомлень про підозру, затримано 65 осіб, скеровані до суду 425 кримінальних впроваджень", - сказала т.в.о. директора ДБР.

Венедіктова додала, що "лише цифри та факти не мають жодного значення, поки злочинці не знаходяться у в'язниці, а гроші, одержані злочинним шляхом, не повернуті потерпілим чи відшкодовані в бюджет держави".

Читайте також: Серед затриманих ДБР у лютому — найбільше працівників поліції

Для цього, за словами Венедіктової, необхідна злагоджена робота правоохоронної системи і системи правосуддя.

Зокрема, як зазначила керівниця ДБР, перешкоджає поставленій меті визначення підслідності ДБР, вона перетинається з підслідністю НАБУ.

"У низці випадків це не просто дублювання функцій, а передача справ з одного органу в інший на будь-якій стадії і в рандомному порядку. Без встановлення альтернативної підслідності ДБР буде займатися лише корупцією на нижчій ланці і на середній. По-друге, відсутність процедури заочного засудження особи, що ускладнює притягнення до відповідальності осіб, які переховуються за межами держави або на окупованих територіях", - зазначила Венедіктова.

Читайте також: Ситник: Детективи НАБУ зробили більше, ніж тисячі слідчих до створення бюро

Крім того, за словами Венедіктової, надмірно бюрократизована процедура під час досудового розслідування і необхідність узгодження слідчим майже кожної своєї дії з прокурором також заважають ефективності роботи.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 27 грудня 2019 року призначив Венедіктову тимчасово виконуючим обов'язки директора замість Романа Труби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-