Сенцов отримав нагороду Польської кіноакадемії - за відвагу і незламність

Сенцов отримав нагороду Польської кіноакадемії - за відвагу і незламність

Фото
Укрінформ
Польська кіноакадемія відзначила українського режисера Олега Сенцова спеціальною нагородою - Орлом за “Відвагу і незламність”.

Нагороду вручив голова Польської кіноакадемії Даріуш Яблонський, передає власний кореспондент Укрінформу.

Виступаючи на церемонії відома кінорежисерка Агнєшка Голланд зазначила, що Сенцов може й надалі розрахувати на польську кіноспільноту.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця подякував кінематографістам цієї країни за підтримку, зауваживши, що без постійного нагадування про Олега Сенцова й інших українських політичних в’язнів визволити їх не вдалося б.

Сенцову вручили нагороду Польської кіноакадемії / Фото: Polskie Nagrody Filmowe ORŁY, Faceboook

“Те, що ви робите як митці, поширюєте цю інформацію на весь світ, – дуже нам допомогло у переговорах і тиску, який, як виявляється, є результативним. Адже в результаті це привело до звільнення Олега і це показало що разом, спільно, ми можемо досягти успіху”,- підкреслив Дещиця.

Читайте також: Сенцов заявив про намір створити громадську організацію

Віце-маршалок Сейму Малгожата Кідава-Блонська зазначила, що період перебування Сенцова у в’язниці також був часом випробовувань для багатьох поляків: наскільки вони готові бути солідарними з іншими. Вона нагадала, що саме від Польської кіноакадемії у світ пішов сигнал про необхідність підтримки Сенцова та українських політв’язнів, а Сейм ухвалив спеціальну резолюцію з цього приводу.

Читайте також: Сенцову вручили премію Ukrainian ID Awards

Сенцов подякував за нагороду, наголосивши, що свобода є найбільшою цінністю на землі. І аби  нею володіти, треба бути готовим заплатити всім, що маєш.

Фото: Polskie Nagrody Filmowe ORŁY, Faceboook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-