Милованов: Референдум про продаж землі - це більшовизм

Милованов: Референдум про продаж землі - це більшовизм

Укрінформ
Референдум про продаж землі - це референдум про те, як відібрати землю, переконаний міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Про це Милованов заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо проводити референдум про те, чи власник паю має право його продати, то насправді ми проводимо референдум про більшовизм - чи можемо ми забрати цю землю назад та заборонити людям нею розпоряджатися і продавати",- сказав Милованов.

Читайте також: Для купівлі землі передбачаються різні інструменти - Милованов

Він нагадав, що йдеться про продаж землі двох типів власності - державної та приватної (у вигляді земельних паїв). При цьому державну землю планують передати громадам, щоб суспільство розпоряджалося нею.

"Я не впевнений, що це хороший референдум, адже потрібно чітко сказати, що тоді ми просто забираємо у людей, націоналізуємо їхню землю", - наголосив міністр.

Читайте також: Милованов — про ринок землі: Треба боятися не іноземних, а "чорних" грошей

Також він нагадав, що у програмі обох кандидатів у президенти України, які потрапили в другий тур, був пункт про запуск ринку землі.

"Жодний кандидат, який виступав проти ринку землі, навіть не потрапив у другий тур. У програмі Президента написано: обіцяю прозорий ринок землі. Йдеться про те, щоб зробити його прозорим. Президент обіцяв це зробити швидко. Якщо ми хочемо знайти точки перетину, ми маємо говорити про те, як захистити українця і надати йому можливість купити землю під час запуску прозорого обігу землі. То давайте про це говорити, а не про референдум більшовицький, як відібрати в людей землю", - підсумував Милованов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-