Для купівлі землі передбачаються різні інструменти - Милованов

Для купівлі землі передбачаються різні інструменти - Милованов

Укрінформ
В Україні передбачається ввести в дію різні фінансові інструменти, які дозволятимуть купувати землю.

Про це міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомив в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо надати різні, дуже різні фінансові інструменти, які будуть дозволяти українцям придбати землю. Один, про який ми говорили, - це компенсація відсоткової ставки. Це означає що людина може взяти під низьку відсоткову ставку (5%, наприклад) кредит і купити землю за ці гроші - або може використати ці гроші на те, щоб розвивати свій бізнес на землі. Будуть і інші інструменти. Наприклад, буде певна кількість землі із зафіксованою низькою ціною, яку можуть викупити саме ті хто працюють на ній", - розповів Милованов.

Читайте також: Іноземні компанії обробляють в Україні близько 5% землі - Милованов

Також, за його словами, буде можливість першочергового викупу для тих, хто має право оренди ділянки, або мешкає на ній. Передбачається варіант, коли особа може подати бізнес-план і показати, що хоче робити з цією землею - і тоді отримає або знижку на придбання, або відстрочку, наприклад, погашення частини вартості землі.

Читайте також: Милованов розписав "правила гри" для майбутнього ринку землі

"Будуть інші фінансові інструменти. І тут буде як держава задіяна, так і банківська система. А також міжнародні організації, українські організації. Я сьогодні спілкувався з фінансовими інвесторами, вони готові заходити, допомагати", - заявив міністр.

При цьому він зауважив, що ринок землі в Україні є давно, просто "весь цей час хтось мав доступ до землі, а хтось - ні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-