Нові порядки перевірок Держпраці оскаржують у суді

Нові порядки перевірок Держпраці оскаржують у суді

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправною постанову Кабінету міністрів, якою затверджено нові порядки перевірок Державної служби України з питань праці.

Про це інформує пресслужба суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов про визнання протиправною постанову уряду, якою було затверджено нові порядки перевірок Держпраці”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, мова про постанову Кабінету міністрів України №823 від 21 серпня 2019 року «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю».

На думку позивачів, оскаржувана постанова не відповідає правовим актам вищої юридичної сили, а саме: ст. 19 Конституції України, ст. 1-4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а також прийнята з порушенням вимог ст. 21 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Читайте також: Окружний адмінсуд Києва взявся за чергове оскарження нового правопису

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивачі просять зупинити дію оскаржуваної постанови.

Наразі вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-