НСЖУ обурена підвищенням тарифів на доставку преси Укрпоштою

НСЖУ обурена підвищенням тарифів на доставку преси Укрпоштою

Укрінформ
НСЖУ обурена тим, що “Укрпошта” знову піднімає тарифи на доставку преси в середньому на 15%, і очікує від нового уряду захисту та програми сприяння розвитку українських ЗМІ.

Про це повідомив у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко, коментуючи оприлюднений на сайті Мінінфраструктури проєкт наказу про нові тарифи на приймання і доставку друкованої преси з 1 січня 2020 року.

“З видавцями не ведеться діалог про поліпшення якості поштової доставки преси, не дискутуються гігантські масштаби падіння передплатних тиражів (реальна картина маскується дешевими фейковими газетами-листочками за 20 копійок), а нас просто ставлять перед фактом підвищення тарифів”, - написав Томіленко.

Він також заявив, що “це свідомі кроки, спрямовані проти національних і регіональних газет”, на що Національна спілка журналістів України неодноразово вказувала у своїх зверненнях до влади.

Читайте також: НСЖУ просить АТБ не припиняти продаж преси

Голова НСЖУ зазначив, що питання тарифів на друковану продукцію стосується в тому числі чинного міністра інфраструктури Володимира Омеляна і керівника “Укрпошти” Ігоря Смілянського.

“А від нового уряду чекаємо на втілення нормальної програми сприяння розвитку українських ЗМІ (зокрема, преси) та реального захисту інформаційного простору”, - підкреслив Томіленко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-