Фігурант

Фігурант "справи Гандзюк" Мангер просить зустрічі з Президентом України

Укрінформ
Голова Херсонської облради Владислав Мангер, фігурант справи про вбивство херсонської активістки, в.о. керуючої справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк, просить зустрічі з Президентом України.

Про це Владислав Мангер написав у Facebook.

«Шановний Володимире Олександровичу, якщо Ви гарантуєте права всіх громадян України, то я маю право просити Вас зустрітися і зі мною. Я готовий детально розповісти і показати, з чого мені придумали звинувачення», - написав Мангер.

Він зазначив, що знає про рішення Володимира Зеленського зустрітися з батьком Катерини Гандзюк і просить незалежного розслідування.

Читайте також: Віктор Гандзюк попросив Зеленського про зустріч. Президент погодився

Як повідомляв Укрінформ 31 липня 2018 року активістку, і. о. керуючу справами виконкому Херсонської міськради Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла. Гандзюк перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 роки померла.

За підозрою у причетності до її вбивства було затримано п'ятьох осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура повідомила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід - утримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

Читайте також: Під ГПУ вимагають оголосити підозри замовникам убивства Гандзюк

25 квітня усі вже відомо, що підозру Мангеру замінили "замовленням завдання тілесних ушкоджень".

7 травня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо п'ятьох осіб, підозрюваних у нападі на Гандзюк.

16 травня Верховний суд передав справу щодо обвинувачених у нападі на Катерину Гандзюк з Херсонського міського суду Херсонської області у Покровський районний суд Дніпропетровської області, за місцем прописки трьох з п'яти обвинувачених.

Усі п'ятеро обвинувачених уклали угоди про визнання провини.

Потерпілі - батьки Катерини Гандзюк і її чоловік погодилися на призначення зловмисникам м'якого покарання за угодою з прокурором про визнання провини.

Читайте також: Гандзюк посмертно стала лауреатом міжнародної премії

У Покровському районному суді Дніпропетровської області оголошено вироки виконавцям нападу на Катерину Гандзюк. Підбурювач та пособник нападу Сергій Торбін засуджений до 6 років 6 місяців, безпосередній виконавець Микита Грабчук - до 6 років, пособники Володимир Васянович та В'ячеслав Вишневський - до 4, а Віктор Горбунов - до 3 років позбавлення волі.

Слідчі 19 червня провели обшуки у справі Гандзюк на Херсонщині, зокрема, вдома і в офісі екс-заступника голови ОДА Євгена Рищука, який зареєстрований кандидатом у народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-