Гандзюк посмертно стала лауреатом міжнародної премії

Гандзюк посмертно стала лауреатом міжнародної премії

Фото
Укрінформ
Херсонська активістка Катерина Гандзюк посмертно стала лауреатом міжнародної премії Ukrainian ID Awards за незламне прагнення до справедливості та громадянську гідність.

Церемонія нагородження лауреатів щорічної премії відбулась у Каневі на Тарасовій горі в рамках Міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID, повідомляє прес-служба форуму.

“Нагородами відзначили Катерину Гандзюк, фундацію родини Богдана Гаврилишина та Іллю Бондаренка... Катерина Гандзюк була нагороджена (посмертно) за незламне прагнення до справедливості та громадянську гідність. Нагороду буде передано батькові – Віктору Гандзюку. Катерина захищала інтереси місцевої громади у Херсонській міській раді, а до того працювала в структурах ООН”, - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також уточнюють, що номінантів премії визначали члени організаційного комітету та визнані світові лідери думок.

«Ukrainian ID Awards – це відзнака, яка присуджується за видатні досягнення і ефективні практики в ім’я процвітання та гуманізації людства, та покликана стимулювати відповідальний розвиток суспільства. Наш оргкомітет продовжує практику відзначення тих людей, які зробили чималий внесок у розвиток людини та суспільства, але досі не були гідно відзначені в Україні та за кордоном», – наголосила президент Міжнародного економічно-гуманітарного форуму Ukrainian ID Наталія Заболотна.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані п'ятеро людей, а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Читайте також: Під ГПУ вимагають оголосити підозри замовникам убивства Гандзюк

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

25 квітня стало відомо, що підозру Мангеру змінили - на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

7 травня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо п'ятьох осіб, яких підозрюють у нападі на Гандзюк. 6 червня Покровський суд Дніпропетровської області оголосив вироки виконавцям нападу на Гандзюк.

Так, підбурювача та пособника нападу Сергія Торбіна засуджено до 6 років 6 місяців, безпосереднього виконавця Микиту Грабчука - до 6 років, пособників Володимира Васяновича і В’ячеслава Вишневського - до 4, а Віктора Горбунова - до 3 років позбавлення волі.

Фото: прес-служби форуму

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-