Під ГПУ вимагають оголосити підозри замовникам убивства Гандзюк

Під ГПУ вимагають оголосити підозри замовникам убивства Гандзюк

Укрінформ
Під Генеральною прокуратурою кілька десятків активістів проводять акцію з вимогою оголосити підозру замовникам убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мітингувальники тримають плакати з прізвищами ймовірних замовників убивства. Зокрема, вони вимагають покарання для екс-голови Херсонської обласної держадміністрації Андрія Гордєєва та екс-заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука.

Також активісти написали на асфальті поблизу відомства: "Вимагаємо вироків замовникам!". Також вони скандують: "Юра, виходь!" і "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Читайте також: Батько Гандзюк - про суд над вбивцями: Спектакль. Розподілені ролі. Відомий фінал

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані п'ятеро людей: а 12 листопада стало відомо про арешт Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

25 квітня стало відомо, що підозру Мангеру змінили - на "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

7 травня Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо п'ятьох осіб, яких підозрюють у нападі на Гандзюк. 6 червня Покровський суд Дніпропетровської області оголосив вироки виконавцям нападу на Гандзюк.

Так, підбурювача та пособника нападу Сергія Торбіна засуджено до 6 років 6 місяців, безпосереднього виконавця Микиту Грабчука - до 6 років, пособників Володимира Васяновича і В’ячеслава Вишневського - до 4, а Віктора Горбунова - до 3 років позбавлення волі.

Фото: Twitter/@Panbrat_

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-