До відповідальності за рік притягнули дев'ятьох працівників НАБУ

До відповідальності за рік притягнули дев'ятьох працівників НАБУ

Укрінформ
Протягом року роботи Ради громадського контролю НАБУ четвертого скликання до дисциплінарної відповідальності притягнуто дев'ятьох працівників бюро.

Про це поінформували на прес-конференції голова Ради громадського контролю НАБУ Галина Янченко і член РГК Артем Романюков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Янченко, протягом останнього року до дев'ятьох працівників НАБУ були застосовані чотири зауваження, шість доган і одне повідомлення про неповну службову відповідність.

Вона повідомила: "Перший випадок стосувався порушення детективами професійних прав адвоката. Другий - це можлива участь декількох співробітників НАБУ у покриванні корупції на державному концерні "Укроборонпром".

Янченко додала, що у випадку з “Укроборонпромом" дисциплінарна комісія дійшла висновку про відсутність доказів отримання працівниками НАБУ незаконної вигоди, проте знайшла низку порушень в організації їхньої роботи. У зв'язку з цим комісія і рекомендувала притягнути трьох працівників НАБУ до дисциплінарної відповідальності.

Читайте також: Справа Укроборонпрому: до відповідальності притягнули трьох працівників НАБУ

Як повідомлялося, директор НАБУ Артем Ситник 17 травня підписав накази про оголошення доган керівнику Головного підрозділу детективів та детективу. Водночас до першого заступника директора НАБУ було застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді зауваження.

В оприлюдненій 11 березня четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилося телефонне листування, у якому йшлося про те, що Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. При цьому фірма спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Зокрема, в листуванні Рогози і Жукова йдеться про хабар у вигляді автомобіля BMW для співробітника столичного главку СБУ Дмитра Москаленка.

У листуванні згадуються перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, детективи бюро Дмитро Литвиненко і Олег Борисенко, а також позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

Після виходу цього сюжету в НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами. У бюро стверджують, що жоден з їхніх співробітників не брав хабарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-