Оголосили переможців конкурсу ІМІ

Оголосили переможців конкурсу ІМІ "Лови фейк"

Укрінформ
Експертне журі обрало переможців конкурсу Інституту масової інформації "Лови фейк", який тривав з 1 по 31 березня.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

Конкурс проводився в трьох номінаціях: І. Виявлення фейків у медіа; ІІ. Виявлення фейкових зображень у медіа; ІІІ. Виявлення неправдивих заяв політиків у медіа.

У кожній номінації було визначено по три переможці з гонорарним фондом: перше місце - 5000 грн, друге місце - 4000 грн та третє місце - 3000 грн.

У номінації "Виявлення фейків у медіа" перше місце посіла Олена Поліщук (м. Житомир). Друге місце – Олександра Рожкован (м. Херсон) та Надія Крапчина (м. Миколаїв), третє місце – Олеся Ланцман (м. Кілія, Одеська область).

У номінації "Виявлення фейкових зображень у медіа" перше місце посіла Христина Боровкова (м. Херсон). Друге місце – Олександра Рожкован (м. Херсон) та третє місце – Оксана Пелих (м. Львів).

У номінації "Виявлення неправдивих заяв політиків у медіа" перше місце посів Святослав Шпачинський (м. Бердянськ, Запорізька область). Друге місце – Костянтин Філенко (м. Херсон), третє місце – Оксана Пелих (м. Львів).

Читайте також: Facebook видалив майже сотню російських акаунтів, що поширювали фейки про Україну

Як зазначили в ІМІ, конкурс проводиться завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews.

Мета конкурсу – популяризація якісної журналістики, виявлення фейків, неправдивих заяв політиків та підвищення медіаграмотності населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-