Архієпископу УГКЦ першому з українців присудили нагороду від Університету Нотр-Дам

Архієпископу УГКЦ першому з українців присудили нагороду від Університету Нотр-Дам

Укрінформ
Архієпископ Української греко-католицької церкви і митрополит Філадельфійський Борис Ґудзяк 29 червня у Львові отримає нагороду Університету Нотр-Дам (Notre Dame Award).

Про це повідомляє сайт УКУ.

"Цю нагороду присуджують “чоловікам та жінкам, життя та вчинки яких є свідченням відданості ідеалам, яким служить Університет: віра, пізнання, освіта, справедливість, суспільне служіння, турбота про нужденних осіб”. Цьогоріч її вперше отримає українець за походженням Борис Ґудзяк, який нещодавно був призначений Папою Франциском митрополитом-архієпископом Філадельфійським", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше цю нагороду отримали президент США Джиммі Картер та його дружина; свята мати Тереза з Калькутти; північноірландський політик Джон Г’юм; кардинал Вінко Пуліч, архієпископ Сараєво; Жан Ваньє, засновник спільноти “Лярш-Ковчег”, Colectivo Solecito de Veracruz спільнота мексиканських матерів, що організовували пошуки зниклих безвісти близьких та рідних внаслідок кримінального насильства та бездіяльності держави.

Читайте також: Глава УГКЦ відкрив фотовиставку портретів матерів загиблих воїнів

Як повідомлялося, у лютому 2019 року Папа Франциск призначив владику Бориса Ґудзяка архієпископом – митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США, перенісши його з Паризької єпархії святого Володимира Великого.

Фото: ucu.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-