Глава УГКЦ відкрив фотовиставку портретів матерів загиблих воїнів

Глава УГКЦ відкрив фотовиставку портретів матерів загиблих воїнів

Фото
Укрінформ
Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук до Дня матері відкрив фотовиставку портретів матерів загиблих воїнів на Сході України у Музеї історії Києва.
Про це повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

«Я вважаю вас справжніми матерями України. Віддавши своїх синів за життя українського народу, ви стали матерями народу. Тому особлива шана цього народу є до вас», – сказав Глава УГКЦ.

Духовний лідер українців подякував матерям героїв, що мали мужність узяти участь у цьому проекті.

Предстоятель УГКЦ відкрив фотовиставку, присвячену матерям загиблих воїнів / Фото: Медіаресурс УГКЦ

«Ви мали мужність зафарбувати сивину, надіти цей чудовий вінок і усміхнутися, навіть крізь сльози, і всім нам подарувати надію, що життя переможе смерть», – сказав Шевчук.

Під час відкриття виставки автор ідеї та учасник проекту, мати загиблого героя Наталія Дубчак, зазначила, що проект зародився випадково.

«Після втрати сина я довго виходила з того стану, який ми всі мали і маємо. І зрозуміла, що, на жаль, увагу і тепло нам ніхто не може дати, лише ми самі одні одним. Бо тільки така ж зранена душа, тільки таке ж зранене серце може знайти слова і зрозуміти тебе так само», – сказала вона.

Читайте також: Голова КСУ розповів, про що говорив з радником штабу Зеленського

Як йдеться у повідомленні, у проекті взяло участь дванадцять матерів, тому що до кінця року планується також видання календаря.

Виставка триватиме з 7 по 20 травня 2019 року в приміщенні Музею історії Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-