Голова КСУ розповів, про що говорив з радником штабу Зеленського

Голова КСУ розповів, про що говорив з радником штабу Зеленського

Укрінформ
Голова Конституційного суду Станіслав Шевчук підтвердив зустріч із юридичним радником штабу Володимира Зеленського й адвокатом олігарха Ігоря Коломойського Андрієм Богданом, зауваживши, що вона не була таємною.

Про це він сказав у ефірі Радіо Свобода.

"Я знаю пана Богдана більш ніж 10 років, він відомий адвокат, професіонал своєї справи. Щодо зустрічі, то вона не була таємною… Він офіційно, через приймальню попрохав про зустріч. Ми на початку березня зустрілися", - сказав голова КСУ.

Він уточнив, що зустріч відбулася після того, як КСУ ухвалив рішення щодо норми Кримінального кодексу про незаконне збагачення. "Здійнялася велика хвиля, в тому числі і в політичних штабах. Як я розумію, кандидату Зеленському ставили питання дипломати: що робити, яка позиція. Він з’ясовував, як вийти з ситуації, який ухвалити правильний закон новий. Про люстрацію ми не розмовляли", – сказав Шевчук.

Читайте також: Адвокат Богдан каже, що відвідував Конституційний суд за дорученням Зеленського

За словами голови КСУ, він, узагалі, "ні з ким не обговорює справи, які перебувають у провадженні".

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, у березні адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського та партії “Слуга народу”, юридичний радник штабу Володимира Зеленського Андрій Богдан таємно відвідував Конституційний суд. Журналісти припустили, що візит пов'язаний із розглядом справи про конституційність закону про люстрацію, за яким Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі. Зокрема, він потрапляє під обмеження, тому що двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича.

Сам Богдан в інтерв'ю ЗМІ заявив, що відвідував Конституційний суд у зв'язку зі скасуванням статті Кримінального кодексу про покарання за незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-