Адвокат Богдан каже, що відвідував Конституційний суд за дорученням Зеленського

Адвокат Богдан каже, що відвідував Конституційний суд за дорученням Зеленського

Укрінформ
Адвокат бізнесмена Ігоря Коломойського та партії “Слуга народу”, юридичний радник штабу Володимира Зеленського Андрій Богдан стверджує, що відвідував Конституційний суд у зв'язку зі скасуванням статті Кримінального кодексу про покарання за незаконне збагачення.

Про це Богдан сказав в інтерв’ю виданням “Українська правда” і “Новое время”.

“Було оголошено рішення Конституційного суду про скасування закону про незаконне збагачення. І на зустрічі з послом США порушувалося це питання. Володимиру Зеленському було поставлене саме це питання – як так сталося, чому. Ми вважаємо, що це неправильно. Це питання мені адресував Володимир Зеленський. І куди я поїхав за відповіддю на це питання? У Конституційний суд”, - сказав Богдан.

Він зазначив, що був “великий сенс” їхати в КС вже після того, як суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу про покарання за незаконне збагачення.

“Треба зрозуміти не просто що міняється в державі, а як виходити з цієї ситуації. На цей закон було і є зав'язано дуже багато домовленостей з західними партнерами. Я не знаю, як на сьогоднішній день з цією новою дійсністю виходити. Оскільки треба приймати новий закон, то треба розуміти, в чому принциповість позиції Конституційного суду, яка нова норма буде прийнятна і для міжнародних партнерів, і для Конституційного суду, і для парламенту, і для слідчих органів”, - зазначив Богдан.

Як зауважив адвокат, Конституційний суд складається з суддів, які “були обрані в різні часові проміжки з різними політичними поглядами, з різним соціальним статусом і там немає однорідності”.

Читайте також: Богдан каже, що Зеленський йому поки посад не пропонував

“Проблема цього суду ще зі старих розповідей про лебедя, рака і щуку. При тому, що в цілому суд заблоковано. Традиційно для українського політикуму він не працює ніколи, ні при одному президенті не працював цей запобіжник. Тут він видає таке рішення. Значить, зійшлися судді Конституційного суду, які мають різні погляди в політичному плані, державницькому, всі ці частинки, групки знайшли спільне рішення саме по найбільш потрібному для держави рішенню”, - вважає Богдан.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, у березні Богдан таємно відвідував Конституційний суд. Журналісти припустили, що візит пов'язаний із розглядом справи про конституційність закону про люстрацію, за яким Богдан не може протягом 10 років працювати на держслужбі. Зокрема, він потрапляє під обмеження, тому що двічі обіймав посаду урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики за часів президентства Віктора Януковича.

Фото: Ельдар Сарахман, Українська правда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-