Філарет побажав Зеленському сил у боротьбі зі злом, що

Філарет побажав Зеленському сил у боротьбі зі злом, що "роками роз’їдає державу"

Укрінформ
Святійший Патріарх Філарет привітав Володимира Зеленського з перемогою у президентських виборчих перегонах.

Про це Філарет написав у Facebook.

"Хочу щиро привітати Вас із перемогою та висловити сподівання, що Ви будете свідомі довіри нашого народу та продовжите державницький, проєвропейський і євроатлантичний курс України. Згадані цінності українці не один раз боронили на Майдані, захищають вони їх і на війні з російським агресором", - йдеться у дописі.

За словами Патріарха, український народ на президентських виборах продемонстрував високі стандарти демократії.

Філарет зазначив, що вибори відбулися в нелегкий час, коли продовжується російська агресія проти України. Тому, за його словами, зараз українцям надзвичайно потрібна єдність і національна консолідація.

"Переважна більшість наших співгромадян віддала голоси за Вас, бо прагнула миру та більш рішучої боротьби з корупцією. Корупція - страшна біда, яка роками роз’їдає нашу державу, підриває довіру не лише власних громадян, але й міжнародних партнерів. Сподіваюся, що Ви матимете сили кардинально змінити ситуацію та розпочнете реальну боротьбу з цим злом",- акцентував Патріарх.

Читайте також: Філарет - виборцям: Треба голосувати за збереження України

Він підкреслив, що консолідація всіх проукраїнських і державницьких сил в ім’я кращого майбутнього України, кожної людини – стане першим завданням на посаді президента.

“І Церква та я, як Патріарх, готовий допомагати Вам у цьому”, - підкреслив Владика.

За даними Центральної виборчої комісії при опрацюванні 99,3% електронних протоколів лідирує Володимир Зеленський, за якого свої голоси віддали 73,23% виборців. За Петра Порошенка проголосували 24,44% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-