У Зеленського розповіли, як реформуватимуть освіту

У Зеленського розповіли, як реформуватимуть освіту

Укрінформ
Експерт з освітніх та наукових питань у команді кандидата в президенти Володимира Зеленського Сергій Бабак окреслив основні напрямки змін в освіті у разі виграшу Зеленського на президентських перегонах.

Про це він сказав в ефірі програми "Право на владу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми творимо освітню та наукову інфраструктуру. буде інвестувати в освітній простір, наукові лабораторії, цифровізацію освіти. Ми піднімемо повагу і престиж професії педагога та науковця. Ми створимо перспективи, можливості, забезпечимо гідну матеріальну винагороду, академічну свободу і позбавимо їх бюрократії та звітності",- сказав Бабак.

Читайте також: Гройсман разом з Гриневич відвідав школу в Маріуполі

Він деталізував, що основним в програмі є зміна змісту освіти "відповідно до вимог сучасного світу та майбутнього". Також пообіцяв відкритим ринок освітніх послуг для приватних ініціатив, для іноземних закладів освіти, а закладам освіти надати максимальну реальну академічну і фінансову автономію.

Окрім цього серед тез прозвучало теза про трансформацію державного замовлення за принципом "гроші ходять за студентом".

Читайте також: Українські студенти увійшли до ТОП-8 конкурсу Ради Європи з прав людини

Як повідомляв Укрінформ, в грудні 2016 року уряд затвердив концепцію Нової української школи на період до 2029 року. Зокрема концепцією не передбачається створення умов для реформування загальної середньої освіти з урахуванням досвіду провідних країн світу, розроблення нових стандартів змісту загальної середньої освіти, які ґрунтуватимуться на компетентнісному та особистісно-орієнтованому підході до навчання.

Передбачено перехід до 12-річної середньої школи із трирічною профільною школою, що матиме академічне або професійне спрямування.

Читайте також: Посольство США прокоментувало ситуацію з ПриватБанком

Реформується система управління загальною середньою освітою, зокрема, школа отримає право розробляти та впроваджувати власні освітні програми. Також Концепція передбачає стимулювання особистого і професійного зростання педагога, надання йому академічної свободи, матеріального стимулювання, тощо.

Реформа Нової української школи стартувала у 2018\2019 навчальному році з перших класів, на що уряд виділив понад 1 млрд грн. У 2019 році на перші класи уряд виділив 1,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-