Українські студенти увійшли до ТОП-8 конкурсу Ради Європи з прав людини

Українські студенти увійшли до ТОП-8 конкурсу Ради Європи з прав людини

Укрінформ
Українські студентки увійшли до вісімки найкращих команд, які взяли участь у 7-му Європейському конкурсі навчальних судових процесів, фінальна частина якого завершилася у четвер у Європейському суді з прав людини.

Разом з українськими студентами до фіналу конкурсу пройшло 20 команд із 13 країн-членів Ради Європи, які були відібрані загалом із 106 команд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Змагання моделює процедури розгляду скарг до ЄСПЛ у форматі умовного судового розгляду з питань, пов'язаних з мовою ненависті та дискримінацією жінок», - пояснили проблематику цьогорічного конкурсу організатори, якими є Рада Європи і Студентська асоціація європейського права (ELSA).

Від України цього року до змагань було відібрано команду від Національного університету «Києво-Могилянська академія».

За результатами конкурсу українська команда увійшла до топ-вісімки, програвши у чвертьфіналі студентам з Австрії.

«Могилянка» вже не вперше виходить до фінального етапу цих змагань. Із семи конкурсів, включаючи цей, ми тричі проходили у топ-двадцять. А в 2017 році «Могилянка» вигравала ці змагання», - розповів тренер української команди, випускник НАУКМА Максим Дворовий.

Він відзначив, що конкурс є важливим для розвитку у майбутніх юристів практичних навичок з дослідження, аналізу справ, які розглядалися у ЄСПЛ.

Читайте також: У Сумах відкрили унікальні наукові лабораторії

«А далі необхідно застосувати цей досвід до умовної, змодельованої справи під час конкурсу», - додав юрист.

Дворовий розповів, що цього року українська команда складається з чотирьох дівчат, які навчаються на старших курсах «Могилянки». Це Тетяна Сов'як, Лілія Лавріченко, Анна Ташкінова та Каталіна Шкуро. Другим тренером команди є Ольга Котлярська.

«Гендерно – не дуже збалансований склад. Але й факти цьогорічної справи, яка розглядається у рамках змагань, пов'язані з дискримінацією жінок», - зауважив тренер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-