Кучма запропонував місце для української Кремнієвої долини

Кучма запропонував місце для української Кремнієвої долини

Фото
Укрінформ
Другий Президент України Леонід Кучма вважає, що інтелектуальний потенціал КБ «Південне» лишається не затребуваним у якості національного пріоритету.

Про це Кучма сказав під час святкування 65-річчя від дня створення КБ «Південне», де багато років працював першим заступником генерального конструктора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За школою, за традиціями, за інтелектуальним потенціалом КБ «Південне» може бути тим двигуном, який дозволить Україні залишатися на найвищій орбіті. І якщо не конкурувати з розвиненими країнами сьогодні, то хоча б не втрачати надію на майбутнє. За останні десятиліття втрачено багато, але не все», - наголосив Кучма.

За його словами, перед країною стоять надзвичайно серйозні виклики в обороні. Весь цивілізований світ величезними темпами розвиває цивільні технології, а КБ «Південне» при цьому лишається не затребуваним як національний пріоритет.

Він вважає, що Україна могла б створити на базі дніпровських космічних підприємств власну Силіконову долину. Адже у «Південному» тисячі вчених, конструкторів, випробувачів понад півсторіччя працювали над створенням чотирьох поколінь бойових ракетних комплексів та дванадцяти типів космічних комплексів.

Читайте також: У сфері космонавтики Україна активно співпрацює з 30 країнами

На КБ «Південне» створено понад 70 космічних апаратів різного призначення, понад 50 типів рідинних і твердопаливних ракетних двигунів, впроваджено сотні передових технологій. З використанням ракет-носіїв розробки «Південного» на орбіту виведено понад 1100 космічних апаратів, серед яких 400 – власної розробки.

Як стало відомо, днями в Парижі відбулася урочиста церемонія вручення Леоніду Кучмі відзнаки Почесного академіка Міжнародної Академії Астронавтики, членом якої він є з 2010 року.

Фото: facebook.com/darka.olifer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-