ВМС ЗСУ вітають із 25-річчям військовополоненого моряка Андрія Артеменка

ВМС ЗСУ вітають із 25-річчям військовополоненого моряка Андрія Артеменка

Укрінформ
Військовослужбовці Військово-морських сил Збройних сил України привітали з 25-річчям свого побратима, військовополоненого Андрія Артеменка.

Про це йдеться на сторінці ВМС ЗСУ у Facebook.

"Військовополоненому українському моряку, нашому другу і побратиму Андрію Артеменку сьогодні, 31 березня, виповнюється 25 років. Це українець, який прийшов захищати свою країну в лавах національного флоту й у відповідальний для морської держави час із честю виконав поставлене завдання. Ми пишаємося тобою, кожним із вас, наші захисники. Бажаємо, щоб мить зустрічі зі своїми сім’ями на рідній землі настала якнайскоріше. З потужною підтримкою ми робимо все, щоб втілити це в життя. Сили духу, терпіння і незламної віри в перемогу!" - побажали моряки.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Читайте також: Суд у Москві відхилив усі апеляції полонених українських моряків

Раніше російська сторона призначила психолого-психіатричну судову експертизу всім 24 арештованим військовополоненим морякам.

У січні 2019 року Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти Росії про порушення прав затриманих українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-