Суд у Москві відхилив усі апеляції полонених українських моряків

Суд у Москві відхилив усі апеляції полонених українських моряків

Укрінформ
У Мосміськсуді відбулося відкладене засідання, на якому розглянули апеляційну скаргу п'ятої четвірки військовополонених українських моряків з приводу невизнання їх в РФ військовополоненими.

Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

"У Мосміськсуді відбувся розгляд апеляційних скарг п'ятої четвірки військовополонених українських моряків (Костишин, Беспальченко, Лісовий, Варімез - ред.). Засідання тривало більше 8 годин і проходило в закритому режимі. У задоволенні скарг було відмовлено", - пише адвокат.

Суть скарги полягала в тому, що відносно захоплених українських моряків повинні застосовуватися норми міжнародного гуманітарного права, включаючи Женевські конвенції про військовополонених. В ході засідання адвокатами були долучені і згодом оголошені судом документи, згідно з якими моряки визнаються військовополоненими (резолюція ПАРЄ, доповідь ООН).

Полозов нагадав, що апеляційна інстанція Московського міського суду раніше відклала судове засідання відносно п'ятої четвірки військовополонених моряків: Владислава Костишина, Віктора Беспальченка, Володимира Лісового, Володимира Варімеза.

Читайте також: Росія заморозила звільнення політв'язнів до результатів виборів - Полозов

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Російська сторона призначила психолого-психіатричну судову експертизу всім 24 військовополоненим українським морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-