Суд розгляне позов щодо протиправності участі Данішевської у засіданнях ВРП

Суд розгляне позов щодо протиправності участі Данішевської у засіданнях ВРП

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва розгляне позов щодо протиправності участі голови Верховного суду Валентини Данішевської у засіданнях Вищої ради правосуддя під час розгляду питання про призначення кандидатів на посади суддів ВС.

Про це інформує прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у адміністративній справі за позовом до члена Вищої ради правосуддя Валентини Данішевської щодо її участі у засіданнях ВРП, де розглядаються питання про призначення кандидатів на посади суддів Верховного суду", - ідеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначають у суді, позивач просить суд визнати протиправними дії члена Вищої ради правосуддя Данішевської щодо її участі у засіданнях ВРП у пленарному складі, на яких розглядаються питання щодо внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного суду.

Читайте також: Суд відклав розгляд справи про повноваження члена ВККСУ Щотки

За інформацією прес-служби, Окружний адміністративний суд Києва розглядатиме вказану справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Як повідомляв Укрінформ, Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершила конкурс на посади до Верховного суду.

Відповідно, ВККСУ надала рекомендації до ВРП для призначення переможців конкурсу на посади до ВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-