ФСБ направила на психіатричну експертизу ще двох українських моряків

ФСБ направила на психіатричну експертизу ще двох українських моряків

Укрінформ
Слідче управління ФСБ Росії сьогодні провело слідчі дії щодо двох українських військовополонених моряків - Василя Сороки і Віктора Беспальченка, їх також відправляють на психолого-психіатричну експертизу.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов в Facebook.

"Слідче управління ФСБ Росії сьогодні провело слідчі дії щодо ще двох українських військовополонених моряків: Василя Сороки, Віктора Беспальченка. Як і щодо шістьох військовополонених у попередні дні, сьогодні двом військовополоненим були представлені для ознайомлення постанови про призначення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи", - написав Полозов.

За його словами, сторона захисту наполягає на забезпеченні присутності адвоката при проведенні цієї експертизи.

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року російські силовики захопили два катери і буксир ВМС Збройних сил України в Керченській протоці, в результаті чого 24 військовослужбовця потрапили в полон. Згодом їх вивезли до Москви, більшість з них тримають у СІЗО "Лефортово". 15 і 16 січня один з московських судів прийняв рішення продовжити арешт українських моряків до кінця квітня.

Читайте також: Моряку Терещенку не передають листи і відмовляють у дзвінках сім'ї — адвокат

У РФ під час слідчих дій щодо військовополонених моряків Сергія Цибізова, Романа Мокряка, Юрія Без'язичного, а пізніше ще й Владислава Костишина, Володимира Варімези, Сергія Чуліби стало відомо, що захоплених українських моряків, всупереч міжнародним законам, збираються відправити на психолого-психіатричну експертизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-