НАЗК в лютому викрило 236 корупційних порушень

НАЗК в лютому викрило 236 корупційних порушень

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції у лютому 2019 року встановило 236 порушень законодавства у сфері запобігання корупції.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

"Національне агентство склало 165 протоколів про адміністративні правопорушення, затвердило 55 обґрунтованих висновків про виявлені ознаки кримінальних правопорушень, а також направило 16 приписів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 11 приписів внесено з вимогою усунути порушення законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону, пʼять приписів – за результатами перевірок державних органів.

У лютому НАЗК також завершило 81 повну перевірку декларацій. У дев'яти деклараціях виявлено недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, окрім того встановлено ознаки умисного неподання 46 декларацій.

"За порушення термінів подання декларацій складено 17 протоколів, за несвоєчасне подання або неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані – 32 протоколи, один протокол – за декларування недостовірних відомостей на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів", - зазначили у відомстві.

Читайте також: У НАЗК назвали топ-порушників антикорупційного законодавства за січень

Також національне агентство склало 34 адмінпротоколи за недотримання вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, один протокол – за порушення обмежень стосовно сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, чотири – за порушення обмежень щодо одержання подарунків, пʼять – за невиконання законних вимог (приписів) НАЗК.

За порушення порядку подання звіту політичної партії агентство направило до суду пʼять протоколів, за порушення порядку надання або отримання внеску на користь політпартії – 66 протоколів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-