У НАЗК назвали топ-порушників антикорупційного законодавства за січень

У НАЗК назвали топ-порушників антикорупційного законодавства за січень

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило перелік найбільших порушень антикорупційного законодавства у січні цього року.

Як повідомляє прес-служба НАЗК, на першому місці рейтингу - два обґрунтовані висновки “щодо декларування завідомо недостовірних відомостей Надзвичайним і Повноважним Послом України в Ісламській Республіці Іран Сергієм Бурдиляком”.

За результатами перевірки декларацій, поданих дипломатом за 2015-й та 2016 роки, загалом встановлено недостовірні відомості на суму понад 1,2 млн грн. Про це повідомлено до Національного антикорупційного бюро, зазначили у НАЗК.

Друге місце рейтингу посів обґрунтований висновок за результатами перевірки декларації за 2016 рік, поданої депутатом Чернівецької міської ради Ромео Скрипою. Загалом уповноважені особи агентства встановили декларування депутатом недостовірних відомостей на суму понад 670 тис. грн. Обґрунтований висновок щодо ознак кримінального правопорушення направлено до Національної поліції.

Читайте також: НАЗК виявило в деклараціях посадовців "помилок" на 8,6 мільярда

Загалом у січні 2019 року НАЗК зафіксувало 291 порушення антикорупційного законодавства, що перевищує показник попереднього місяця майже в 2,5 раза.

У НАЗК наголошують, що затвердження обґрунтованого висновку, направлення його до правоохоронних органів, а також складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування або провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-