Україна подала додаткову заяву до ЄСПЛ щодо військовополонених моряків

Україна подала додаткову заяву до ЄСПЛ щодо військовополонених моряків

Укрінформ
Міністерство юстиції України подало до ЄСПЛ додаткову заяву щодо українських моряків з вимогою надати їм медичну допомогу та перемістити до медзакладів.

Про це сказав міністр юстиції України Павло Петренко журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, він повідомив, що заяву з вимогою дотримуватись 39 правила, (заборона вчиняти дії, які можуть призвести до завдання непоправної або суттєвої шкоди життю та здоров'ю) передали ЄСПЛ у п'ятницю. Мін'юст вимагає щоб українським морякам надали медичну допомогу і перевели в медичні заклади. "Ми вимагаємо, щоб цими медичними закладами були установи України", - додав Петренко.

Він уточнив, що додаткова заява подана до ЄСПЛ додатково "до 5 великих міждержавних справ до Росії".

На сьогодні у провадженні Європейського суду з прав людини перебуває 5 справ України проти Росії, а саме: "Україна проти Росії (щодо Криму)" щодо порушень прав людини на території АР Крим внаслідок анексії РФ; "Україна проти Росії (щодо Донбасу)" щодо порушень прав людини на окремих територіях Донецької та Луганської областей; "Україна проти Росії" стосовно фактів викрадення на території Донецької та Луганської областей дітей-сиріт та дітей-інвалідів представниками терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР" та їх незаконного переміщення на територію Росії; "Україна проти Росії" щодо порушення Росією прав українських політичних в’язнів та "Україна проти Росії" щодо захоплених українських моряків.

Читайте також: Мін’юст просить ЄСПЛ якнайшвидше призначити нову дату слухань позову до Росії

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і буксира Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українських військових моряка було взято в полон.

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Також у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-