Мін’юст просить ЄСПЛ якнайшвидше призначити нову дату слухань позову до Росії

Мін’юст просить ЄСПЛ якнайшвидше призначити нову дату слухань позову до Росії

Укрінформ
Секретаріат Уповноваженого з питань Європейського суду з прав людини направив запит до ЄСПЛ із проханням призначити у найкоротші терміни нову дату слухання справи "Україна проти Росії (Крим)".

Про це заявив заступник міністра юстиції — Уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина, інформує прес-служба відомства.

"Секретаріат уповноваженого з питань Європейського суду з прав людини отримав від Суду повідомлення щодо переносу дати усних слухань у справі "Україна проти Росії (Крим)", які раніше були призначені на 27 лютого 2019 р. У відповідь Секретаріат направив відповідний запит до ЄСПЛ із проханням призначити у найкоротші терміни нову дату слухання. Наразі очікуємо відповідної реакції від ЄСПЛ. Україна повністю готова до проведення публічних слухань у справі "Україна проти Росії (Крим)" та представництва інтересів держави України в ЄСПЛ", - зазначив Ліщина.

Він додав, що як тільки Велика палата ЄСПЛ ухвалить рішення про нову дату слухання, у найкоротший термін про неї буде повідомлено ЗМІ та громадськість і запрошено на слухання.

Читайте також: ЄСПЛ переніс слухання "кримського" позову України проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) мав розглянути міждержавний позов України проти Росії щодо окупації Криму 27 лютого 2019 року.

6 лютого 2019 року стало відомо, що ЄСПЛ переніс заплановані на 27 лютого слухання за міждержавним позовом України проти Росії.

На сьогодні у провадженні Європейського суду з прав людини знаходиться 5 справ України проти Росії, а саме: "Україна проти Росії (щодо Криму)" щодо порушень прав людини на території АР Крим внаслідок анексії РФ; "Україна проти Росії (щодо Донбасу)" щодо порушень прав людини на окремих територіях Донецької та Луганської областей; "Україна проти Росії" стосовно фактів викрадення на території Донецької та Луганської областей дітей-сиріт та дітей-інвалідів представниками терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР" та їх незаконного або фактичного переміщення на територію Росії; "Україна проти Росії" щодо порушення Росією прав українських політичних в’язнів та "Україна проти Росії" щодо захоплених українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-