Гріх розділяє, а любов єднає — Епіфаній

Гріх розділяє, а любов єднає — Епіфаній

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликає вірян викорінити зі своїх душ усе те нечисте та гріховне, що заважає поєднатися із Богом, натомість жити у добрі та любові один до одного, до Господа.

Про це він сказав під час Божественної Різдвяної літургії у Софії Київській, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Гріх розділяє, а любов єднає. Гріх відділив людину від Бога, гріх робить нас чужими один одному, а любов відкриває для нас єднання між собою у добрі та правді. Любов повертає нас до колись втраченої єдності з небесним нашим Отцем",- сказав Епіфаній.

Він закликав вірян викорінити зі своїх сердець ворожнечу, неправду, гріх та усе те, що віддає людину від Бога, від ближніх, від усього того, що є протилежним любові.

Водночас митрополит наголосив, що за одну мить досягнути успіху неможливо, але саме для того і є Бог, аби допомогти людям , зміцнити у боротьбі з гріхом, дати силу для перемоги.

Він укотре наголосив, що двері єдиної помісної Православної церкви України, утвореної під час Об'єднавчого собору 15 грудня, відкриті для всіх. “Попереду багато спільної праці для зміцнення цієї єдності. Найперше маємо надалі підносити молитви за церкву, за подолання ворожнечі та за примноження любові”, - додав він.

Читайте також: Епіфаній закликає відкинути ворожнечу й молитися за церкву та об'єднання

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України.

У неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-