Геращенко: Томос — найсильніший стимул іти далі

Геращенко: Томос — найсильніший стимул іти далі

Укрінформ
Вручення Томосу про автокефалію Православної Церкви України є стимулом для всіх нас працювати далі над історичною перемогою, яка має об‘єднувати.

Так прокоментувала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, цю важливу подію на своїй сторінці у Facebook.

“Це прекрасний стимул для всіх нас, для влади, суспільства, й далі разом працювати над наступною позитивною новиною, історичною перемогою, яка має об‘єднувати. Спільний успіх, спільна радість - найсильніший стимул іти далі. Своїм, проєвропейським, проукраїнським шляхом”, - написала Геращенко.

Вона зазначила, що українці навчилися об‘єднуватися в час біди. Так було на Майдані, так було, коли почалася війна РФ проти України. “Чи не вперше ми об‘єдналися в радості. Православні, католики, мусульмани, віряни інших конфесій , атеїсти, ті, хто вірять в Перуна, і буддисти - всі вітають Україну в ці дні з історичною подією. І радіють. Яке це щастя, коли країну об‘єднує радість і позитивна, хороша новина. Як гостро нам цього не вистачає”, - додала віце-спікер.

Вона також привітала співвітчизників із цією подією.

Читайте також: Митрополит Канади порівняв передачу Томоса із хрещенням Русі

“Й не моє, прочитане в фб стрічці, але сподобалося, то повторю в когось запозичене: росіяни вже змирилися з тим, що 1 січня змушені разом з нами святкувати ДР С. Бандери. Тепер навіки 6 січня святкуватимуть не Сочєльнік, а наш Томос і наше Різдво”, - процитувала вона.

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-