Митрополит Канади порівняв передачу Томоса із хрещенням Русі

Митрополит Канади порівняв передачу Томоса із хрещенням Русі

Укрінформ
Значення передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України співставне у масштабі історичного впливу лише із хрещенням Русі.

Таку думку висловив Первоієрарх української Православної церкви в Канаді Юрій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Отримання Православною церквою України Томоса поступається у значенні як історичної події лише хрещенню Київської Русі. Це - символ духовної незалежності усередині незалежної держави”, - сказав митрополит Юрій.

Він наголосив, що отримання Томоса свідчить одночасно про “незалежність та єдність”. “Православна церква України стає п’ятнадцятою адміністративною одиницею серед однієї Православної церкви, рівною серед усіх інших”, - зазначив Первоієрарх.

Читайте також: Україна відійшла від Росії і в релігійній сфері – австрійські ЗМІ

Як повідомлялося, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-