Джапарова анонсувала акцію на підтримку полонених РФ моряків

Джапарова анонсувала акцію на підтримку полонених РФ моряків

Політв’язні
Укрінформ
У Києві 17 грудня відбудеться масштабна акція «Пам’ятай про тих, хто в полоні» на підтримку українських моряків, захоплених у полон Російською Федерацією.

Про це поінформувала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час презентації документально-телевізійного циклу «Герої українського Донбасу», що відбулась у четвер в Укрінформі.

«17 грудня о 19:00 на Майдані Незалежності відбудеться акція «Пам’ятай про тих, хто в полоні», одним із організаторів якої є Міністерство інформаційної політики разом із великою кількістю громадських організацій. Ми запрошуємо всіх українців доєднатись – це буде акція на підтримку 24-х українських моряків, більшість із яких сьогодні перебуває у «Лефортово», – поінформувала Джапарова.

Читайте також: Європейська Рада: Не існує виправдання використанню військової сили Росією

Окрім того, за її словами, за кілька годин до початку акції відбудеться прес-конференція Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової разом із адвокатами, які захищатимуть захоплених українських моряків.

«Буде представлена стратегія захисту моряків. На 13:30 17 грудня я запрошую журналістів і активістів, кому цікаво брати участь у цій прес-конференції» – додала Джапарова.

Читайте також: Агресія на Азові засвідчила нагальність заходів для стримування РФ — Прокопчук

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про запровадження воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-