Київські студенти провели флешмоб на підтримку бранців Кремля

Київські студенти провели флешмоб на підтримку бранців Кремля

Фото
Укрінформ
У рамках Міжнародного дня захисту прав людини у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана відбувся флеш-моб на підтримку полонених бранців Кремля.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

“Флешмоб на підтримку полонених бранців Кремля, яких судять незаконні окупаційні суди та судді, що саджають громадян України в тюрми на роки за позицію або просто через наявність українського паспорта, як Павла Гриба або Валентина Вигівського, називаючи їх «терористами» або «шпигунами» та «терористами»”, - написала Джапарова, опублікувавши також кілька фото з події.

Вона зазначила, що під час зустрічі колишній політичний ув’язнений Кремля, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров розповів студентам свою історію психіатричних катувань з утриманням 3 тижні в кімнаті без дверей, а також вивезення з Батьківщини.

Читайте також: Він вже переміг: сестра Сенцова отримала премію Сахарова за режисера

Під час зустрічі студентам також презентували документальний фільм “Бранці Кремля”.

У Київському економічному університеті ім. Гетьмана провели флеш-моб на підтримку бранців Кремля / Фото: https://www.facebook.com/edzhaparova

Документальний фільм «Бранці Кремля» знято телеканалом іномовлення UA|TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Він присвячений вшануванню патріотизму та мужності політичних ув'язнених у боротьбі проти окупації Російської Федерації.

Як повідомлялося, загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-