Родини ув'язнених Росією моряків зустрілися з послом США

Родини ув'язнених Росією моряків зустрілися з послом США

Укрінформ
У вівторок, 4 грудня, родини військовополонених українських моряків зустрілися з послом США в Україні Марі Йованович.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко. 

"У вівторок родини військовополонених українських моряків також зустрілися з послом США в Україні Марією Йованович. Родини передали листа американському уряду з проханням пліч-о-пліч з українською владою боротися за звільнення хлопців. Також поінформували, що досі військовополоненим не вдалося передати листи підтримки від родин і добитися допуску українських консулів і дипломатів", - повідомила Геращенко.

Віце-спікер подякувала світу за увагу до військовополонених і наголосила, що очікує "жорстких дій задля тиску на РФ для звільнення і моряків, і інших бранців Кремля".

Геращенко також звернулася до родин заручників і політв'язнів. 

"Хочу вас запевнити, дорогі, що доля заручників в ОРДЛО і політв'язнів Кремля в РФ в жодному разі не відходить на другий план! Щодня ми продовжуємо роботу і боротьбу за звільнення всіх. Саме всіх. І саме так ставимо питання на всіх міжнародних майданчиках і в розмовах з нашими партнерами", - наголосила Геращенко.

Читайте також: Денісова розповіла про поранення моряків, яких тримають у московському СІЗО

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-