Денісова розповіла про поранення моряків, яких тримають у московському СІЗО

Денісова розповіла про поранення моряків, яких тримають у московському СІЗО

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила про зустріч московського омбудсмена Тетяни Потяєвої з пораненими українськими моряками у СІЗО «Матросская тишина».

Про це вона написала у Facebook.

"Московський омбудсмен поспілкувалася з пораненими моряками у СІЗО «Матросская тишина». За її словами, вони отримують необхідне лікування, медикаменти, їм надано теплий одяг та взуття. Двоє з них вже виходять на прогулянки. Вони мають легкі ураження рук, у одного з них - пошкоджене сухожилля. Але, за її словами, це не призведе до ускладнень. У третього полоненого поранення обох ніг. Йому надано засоби пересування - милиці, і його камера обладнана зручностями для пересування", - написала Денісова.

В цілому, за словами Потяєвої, наші військові виглядають нормально.

Читайте також: Всі українські моряки у СІЗО Москви отримали передачі - активісти

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці і 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків.

Нині 21 український військовий знаходиться в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - Андрій Артеменко, Василь Сорока і Андрій Ейдер - також у Москві, у медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-